Joglo Ngebo House / Umran Studio

first_img Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934172/joglo-ngebo-house-umran-studio Clipboard “COPY” Indonesia Joglo Ngebo House / Umran Studio ArchDaily Manufacturers: Hansgrohe, Mortar Utama, SarasaArchitect In Charge:Ilya MaharikaDesign Team:Raka Affa, Titania Nur FadillahEngineering:Umran studioLandscape:Umran studioCollaborators:Arinto WibowoCity:YogyakartaCountry:IndonesiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Bayu AthaRecommended ProductsPlasticsLamitechCompact plastic laminateMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedText description provided by the architects. Joglo Ngebo is an attempt to create a humane design, combining vernacular and modern architecture. The soft colors and textures of the wooden columns called “Soko” in Javanese combined with the glossy transparent glazing and white metal pergola create a unique experience of how those two architectural eras could intertwine. The material combination of exposed bricks, unfinished concrete, and wood creates a feeling of warmth for the residents in this house.Save this picture!© Bayu AthaSave this picture!Site planSave this picture!North elevationSave this picture!© Bayu AthaTraditionally, the design of a traditional Joglo (Javanese house) has a “Pendhapa” which serves as a guest room as well as a multipurpose hall, with the residential building is at the back. But due to the need for creating a more compact design to maximize water infiltration, the residential and Pendhapa building are combined, followed by a white metal pergola. The design tries to create a visual connection between the inside and the outside by large frameless glazing to keep a decent amount of light penetration, which were slightly lost due to this combination of Pendhapa and residential building.Save this picture!© Bayu AthaBy giving back what we take from the site to the building, this design minimizes carbon footprint, as well as an attempt to be as zero waste as possible. Rosewood trees which were abundant on the site were cut down to create its columns, ceiling sheets, and some of its furniture and lighting, and some were left uncut to provide shade and create a comfortable micro-climate.Save this picture!© Bayu AthaAt the backyard, a traditional Javanese shed from the local community is placed to create a gazebo-like space with the sight of the open kitchen as well as the landscape filled with boulders. These boulders were found during the excavation of the site and were then placed as part of the backyard landscape, which made the designing process dynamic.Save this picture!© Bayu AthaProject gallerySee allShow lessCooking Sections and AKT II Design Water-less Garden for CitiesArchitecture NewsA Virtual Tour of AI & Architecture at the Pavillon de l’Arsenal in ParisArchitecture News Share Joglo Ngebo House / Umran StudioSave this projectSaveJoglo Ngebo House / Umran Studio CopyAbout this officeUmran StudioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesYogyakartaOn FacebookIndonesiaPublished on February 21, 2020Cite: “Joglo Ngebo House / Umran Studio” 21 Feb 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?印尼爪哇住宅 / Umran Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Yogyakarta, Indonesia Housescenter_img Year:  Photographs:  Bayu Atha Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2019 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934172/joglo-ngebo-house-umran-studio Clipboard Architects: Umran Studio Area Area of this architecture project Save this picture!© Bayu Atha+ 21Curated by Hana Abdel Share Area:  1100 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Photographslast_img read more

Read More